Af Tina Rønhøj, kommunikationskonsulent

I sidste uge indgik Danske Fodterapeuter en aftale med Danske Regioner om nye ydelser til video- og telefonkonsultationer. Og i kølvandet på den – og lignende aftaler med Danske Fysioterapeuter og Danske Kiropraktor Forening – lancerer Danske Regioner nu en løsning, som du kan bruge til videokonsultationer med dine patienter under covid-19.

Det har Danske Regioner netop offentliggjort i en pressemeddelelse, hvor de informerer borgerne om det nye tilbud.

Skærmmøde under epidemien
Anders Kühnau, der er formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn, siger om den nye videoløsning:
’Ingen smerter, sygdomme eller lidelser bliver sat på pause under corona-epidemien. I regionerne gør vi alt for at skabe nye forbindelser mellem patienterne og hele praksissektoren i den særlige situation, vi står i. Derfor er jeg megastolt over videoaftalerne, som vi har arbejdet hårdt på at få hurtigt på plads. Jeg tror, det vil få rigtig stor betydning for patienterne og deres behandlingsforløb nemt at kunne mødes på skærmen med deres behandler under epidemien’.

Danske Regioner skriver samtidig, at de vil bruge de digitale erfaringer - også efter epidemien - til at indrette sundhedsvæsenet bedst muligt for patienterne.

Nem og sikker løsning
Formand for sundhed.dks bestyrelse, Lone Langballe, mener, at der er gode chancer for, at mange danskere vil tage godt imod videokonsultationer på sundhed.dk:

’Sundhed.dk har sat alle kræfter ind og på kort tid udviklet en brugervenlig videoløsning, hvor behandler og patient kan se hinanden i øjnene. Jeg forudser, at mange danskere med behov for behandling får stor gavn af videokonsultationer på sundhed.dk. Det giver en ekstra tryghed, at mange kender sundhed.dk i forvejen, og at man logger sikkert og nemt på via NemID’.

De første, der fik adgang til den nye videoløsning, var psykologerne for få dage siden og nu følger fodterapeuter, fysioterapeuter og kiropraktorer altså trop.

Du kan gratis bruge videofunktionen på sundhed.dk, hvis du arbejder under overenskomsten. Der er en gratis opkobling pr. ydernummer. I en mail oplyser Danske Regioner, at de ikke har drøftet, om det bliver muligt at købe løsningen for fodterapeuter, der ikke arbejder underoverenskomsten, men at det muligvis kan komme på tale.

Læs Danske Regioners pressemeddelelse

Om få dage kan du finde en sikker løsning til videokonsultationer på sundhed.dk
Om få dage kan du finde en sikker løsning til videokonsultationer på sundhed.dk

Danske Regioner arbejder lige nu på en guide til, hvordan du og dine patienter kommer i gang med videokonsultationer via sundhed.dk.