Af Tina Rønhøj/kommunikationskonsulent

Først var det NemID, så kørekortet og 1. juni er det sundhedskortet, der kommer i en app-version.  Sundhedskort-appen indeholder en stregkode med patientens cpr-nummer ligesom det fysiske sundhedskort. Du kan bruge alle 2D-stregkodeskannere på markedet til at aflæse stregkoden i appen.

Har du en 1D-skanner, kan du ikke bruge den til at aflæse stregkoden i Sundhedskort-appen, fordi disse scannere kræver, at mobiltelefonen reflekterer lyset tilbage til skanneren. Dette kan mobiltelefoner ikke på grund af den indbyggede antirefleksionsteknologi, som forhindrer, at man bliver blændet, når man bruger sin mobiltelefon i skarpt sollys.

Det er ikke muligt at se forskel på de to typer af skannere med det blotte øje. Du kan teste din stregkodeskanner ved at downloade appen Biblioteket i Appstore eller Play-butikken og skanne stregkoden i appen. Alternativt kan du kontakte leverandøren af din skanner og spørge, om det er en 1D eller en 2D-stregkodescanner.

CBIT, fodFORM/teraFORM og Complimenta oplyser, at deres systemer er klar til at skanne stregkoden i appen, og A-data forventer at WinPLC bliver klar til 1. juni. CBIT fortæller, at magnetsporet på det fysiske kort indeholder flere oplysninger såsom navn, adresse, praktiserende læge. Dem vil du skulle indtaste manuelt, når du skanner appen.

Sundhedskort-appen er et frivilligt, digitalt supplement til det fysiske sundhedskort. Appen udvikles af Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med Sundhedsministeriet, Danske Regioner og Kommunernes Landsforening.

18. marts 2021

Om stregkoden i Sundhedskort-appen

  • Stregkoden kan aflæses af alle 2D-stregkodeskannere på markedet.
  • Stregkodeformatet i Sundhedskort-appen opfylder ISO/IEC 15417:2007 standarden for code 128 stregkoder.
  • For optimal skanning af stregkoden skal 2D-skanneren kunne skanne stregkoder fra AMOLED, LED og LCD skærme med mindst 4.7” i standard definition.