Af Signe Sepstrup Andreassen, kommunikationskonsulent i PKA

En tryg økonomi kræver en solid opsparing og gode forsikringer. Det er baggrunden for, at Danske Fodterapeuter er en del af pensionsselskabet PKA, hvor du kan oprette en pensionsordning, der er skræddersyet til fodterapeuter.

I PKA kan du få en fleksibel pensionsordning med pensionsopsparing og forsikringer til lave omkostninger. PKA er pensionsselskab for en række sundhedsfaglige grupper, som, udover fodterapeuter, også omfatter fx fysioterapeuter og ergoterapeuter. Derfor har PKA et stort kendskab til ansatte i sundhedssektoren, som også understøtter fodterapeuternes særlige behov.

- I dag går det bare ikke at lade være med at spare op til sin pension, så jeg vil i høj grad opfordre medlemmerne til at oprette en pensionsordning. Hos PKA får man en ordning, der passer godt til vores faggruppe og jeg synes, at det er en klar fordel, at vi ikke skal afgive nogen helbredsoplysninger for at få den, siger Tina Christensen, formand for Danske Fodterapeuter.

Som selvstændig er det vigtigt at tage hånd om sin pensionsordning, da jobbet ikke indebærer samme økonomiske sikkerhedsnet som en ansættelse i fx det offentlige sundhedssystem, siger Tomas Frydenberg, medlemsdirektør i PKA.

– Jo tidligere du sparer op, jo mere økonomisk frit står du, den dag du vælger at gå på pension. Mens du arbejder, er du dækket af vores forsikringer, blandt andet hvis du bliver syg eller kommer til skade og mister noget af din erhvervsevne, fortæller medlemsdirektøren.

PKA er lige for alle
Som medlem i PKA sparer du op sammen med PKA’s 335.000 andre medlemmer indenfor social- og sundhedsområdet, og du får de samme gode fordele.

Med i din pensionsordning får du en forsikringspakke, der hjælper dig økonomisk, hvis du bliver syg og ikke kan arbejde eller får en kritisk sygdom. Går du bort, får dine efterladte økonomisk hjælp. Du får også en sundhedsforsikring med frit behandlervalg, så du hurtigt kan komme til undersøgelse og behandling fx hos en kiropraktor, fysioterapeut, psykolog eller fodterapeut. Dine børn kan også være dækket af sundhedsforsikringen.

En stor fordel i PKA er, at du ikke skal give helbredsoplysninger for at komme med i pensionsordningen. Uanset om du har haft skader eller været syg, får du en pensionsordning på lige vilkår med alle andre medlemmer.

En pensionsordning giver et økonomisk sikkerhedsnet, både mens du arbejder, og når du går på pension. Foto: PKA
En pensionsordning giver et økonomisk sikkerhedsnet, både mens du arbejder, og når du går på pension. Foto: PKA

Pension og forsikringer i PKA

Her kan du læse meget mere om pension og forsikringer i PKA og se en video der giver svar på mange spørgsmål om emnet.

Klik her for at læse mere om PKA