Af Tina Rønhøj, kommunikationskonsulent

1. marts 2021 kører Region Sjælland en helt ny model for fodterapien i stilling, foreløbigt i en prøveperiode på to år. Det betyder, at regionen giver dig mulighed for at udvide din praksis med op til seks behandlende medhjælpere og søge ydernummer i en lang række områder. 

Du kan til hver en tid udvide din kapacitet med medhjælpere. Hvis du er interesseret i at søge et nyt ydernummer, skal du søge Region Sjælland senest 14. marts 2021, hvor du vil komme i betragtning til den første pulje. Herefter tildeles ydernumrene efter først-til-mølle-princippet. 

De områder i Region Sjælland, der er helt åbne, er; Faxe, Guldborgsund, Kalundborg, Køge, Lejre, Lolland, Odsherred, Sorø, Stevns og Vordingborg. I Holbæk, Næstved og Ringsted er alt andet end hovedpostnummeret åbent. I Slagelse Kommune er alt andet end postnummer 4200 Slagelse og 4220 Korsør åbent. Greve, Roskilde og Solrød er lukkede områder. 

Områderne vil blive lukket i takt med, at kapaciteten opnår et tilstrækkeligt niveau. 

Sådan gør du

Hvis du vil nynedsætte dig i et åbent område i den første pulje med ydernumre, skal du sende en ansøgning og udfylde tilmeldingsskemaet (det blå skema). Du skal sende den til Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland på dnsv@regionsjælland.dk senest 14. marts 2021. Når den første runde er overstået, vil nye ydernumre i fremtiden blive tildelt efter først-til-mølle-princippet.

Ønsker du at udvide din kapacitet, kan du til hver en tid søge om det ved at sende tilmeldingsskemaet (det blå skema) til Danske Fodterapeuter.  

1. marts 2021

 

Hvis du vil vide mere

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte Michael S. Christoffersen hos Det Nære Sundhedsvæsen på telefon 93 56 83 21 eller michach@regionsjaelland.dk. Du er også altid velkommen til at kontakte Danske Fodterapeuter.

Den nye model for kapacitetsstyring blev godkendt på møde i Samarbejdsudvalget for Fodterapi den 22. januar 2021. Referat fra mødet kan ses her, og specielt i det tilhørende bilag ses en nærmere beskrivelse af forsøget.

Læs også Slut med omsætningsloft i Region Sjælland

Krav til dig, der søger nyt ydernummer 

  • Hjemmebehandling: Du skal tilbyde hjemmebehandling. Det er ikke længere muligt at nynedsætte sig som mobil fodterapeut.

  • Værksted: Du skal have eget indlægsværksted.

 

  • Tilgængelighed: Regionen lægger vægt på overenskomstens regler om handicapegnede forhold, hvorfor det indgår som kriterium for at tildele et ydernummer i de åbne områder.

 

  • Øvrige forhold: Det indgår som et kriterium, at du behersker alle fagets specialer. Nynedsættelse kan ikke ske i eksisterende fodterapipraksis med ydernummer.