Af Tina Rønhøj/kommunikationskonsulent


Praktiserer du i Region H under ydernummer og har behov for at ansætte en ekstra kapacitet, kan du søge regionen, hvis der er ledige kapaciteter. Det kaldes en behandlende medhjælp §18 stk. 1, der nu også har mulighed for at praktisere på flere adresser.

Hvis du søger om en behandlende medhjælp §18 stk. 1, skal du være opmærksom på, at du skal opfylde kravene om nynedsættelse. De handler blandt andet om handicapvenlig adgang og indretning, at du tilbyder både klinik og -hjemmebehandling, tilbyder alle fagets specialer og har en børneattest uden alvorlige anmærkninger. Har du problemer med at leve op til nogle af disse krav, kan du kontakte Danske Fodterapeuter, der kan vejlede dig. Læs mere om kravene.

Behandlende medhjælpere §18 stk. 1 skal ligesom ydernummerindehaver, have en årlig minimumsomsætning på 40.000 kroner per kapacitet.

Forsøgsordning med omsætningsloft

Søger du om en behandlende medhjælp §18 stk. 2, hvor du deler din kapacitet og derfor får et omsætningsloft, er Region Hovedstaden fra 2021 begyndt at beregne det på en ny måde. Læs mere om forsøgsordningen. 

Områder i Region H med åbne kapaciteter
Bispebjerg (3)
Brønshøj-Husum (3)
Indre By (4)
Nørrebro (6)
Østerbro (2)
Bornholms Regionskommune (3)
Albertslund Kommune (3)
Brøndby Kommune (6)
Glostrup Kommune (1)
Hvidovre Kommune (2)
Ishøj Kommune (3)
Vesterbro (8)