OK 18-overblik: Hvad sker der nu?

En storkonflikt for hele den offentlige sektor rykker tættere på. Få her et overblik over vigtige begivenheder i det nervepirrende spil om overenskomstforhandlingerne.


   
OK18 forhandlingerne er nu reelt brudt sammen på hele det offentlige område, dvs. staten, kommunerne og regionerne.

I morgen torsdag den 1. marts skal repræsentanter for alle tre offentlige sektorer i Forligsinstitutionen til orienterende møder med Forligskvinden, Mette Christensen.

Strejkevarsler forventes at blive afsendt indenfor de næste få dage. De bliver formentlig afgivet for 10-15% af de offentligt ansatte indenfor organisationerne på både det statslige, kommunale og det regionale område – og vil således omfatte omkring 100.000 offentligt ansatte fra forskellige faggrupper.

Strejkevarslerne afgives typisk med ikrafttræden fire uger senere, så eventuelle konflikter vil tidligst gå i gang først i april.

Forligskvinden har dog mulighed for at udsætte konflikten to gange 14 dage, hvilket betyder, at konflikterne i så fald kan træde i kraft medio/ultimo april.

Forløbet i år er meget usædvanligt; det også, at de faglige organisationer for HELE den offentlige sektor står sammen – og nu således alle tre er på vej i Forligsinstitutionen. Det er heller ikke sket før.