Af Jesper Farbøl, juridisk konsulent

I Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø kommuner har regeringen iværksatte en række restriktioner for at begrænse smitte med mink-virus-varianter. Men da sundheds- og plejesektoren betragtes som en kritisk funktion, påvirker det kun klinikker for fodterapi i begrænset grad i Nordjylland.

Kritisk funktion defineres nu bredt som al sundhedsfaglig behandling, og de transportrestriktioner, der er indført, gælder ikke, når du varetager kritiske funktioner. Det må også gælde, når du er udekørende eller hvis du kommer fra en kommune, der ikke er omfattet af restriktioner, for at udføre en behandling. Kritiske funktioner er heller ikke omfattet af opfordringen til private arbejdsgivere som opfordres til at arbejde hjemme.

Patienter må fortsat krydse kommunegrænserne for fx at blive behandlet på sygehus eller hos tandlægen. Det tolker Danske Fodterapeuter som, at patienter også godt må krydse kommunegrænserne for at blive behandlet på en klinik for fodterapi. Du må imidlertid forvente, at nogle af dine patienter vil melde afbud, hvis de har en anden bopælskommune end der, hvor din klinik ligger.

 

Læs mere om restriktionerne i Nordjylland

Læs Sundhedsstyrelsens udmelding

6. november 2020

Du må gerne krydse kommunegrænser i Nordjylland, når du skal behandle.
Du må gerne krydse kommunegrænser i Nordjylland, når du skal behandle.