Af Tina Rønhøj/kommunikationsmedarbejder

Hvordan får jeg en større omsætning i klinikken? Det er et af de spørgsmål, som medlemmerne gerne vil have svar på, viser Danske Fodterapeuters nye medlemsundersøgelse. Her peger medlemmerne på rådgivning i erhvervsudvikling, når de bliver spurgt, hvad de allerhelst vil have mere rådgivning i.

’Jeg synes personligt, at vi som faggruppe kan have gavn af et løft. Der er nogle få af os, som er virkelig gode forretningsfolk, mens resten af os primært er dygtige fodterapeuter. De fleste af os har dog en klinik, der skal køre rundt og derfor er vi også nødt til at være gode forretningsfolk. Hvis vi kunne blive dygtige til begge dele, ville det give en god synergieffekt, og vi ville få flere ressourcer til udvikling og ekstra personale', siger Tina Christensen, formand for Danske Fodterapeuter.

'En stærkere forretningskultur vil desuden bidrage til at udvide patientgrundlaget for den forebyggende fodterapi, så vi ikke baserer alt på tilskudspatienter og ældre mennesker’, tilføjer hun og glæder sig over, at foreningen allerede har kunnet tage initiativ til at gøre medlemmerne klogere på erhvervsudvikling.

Emnet står nemlig højt på dagsordenen på de medlemsmøder, der i slutningen af marts ruller ud over landet i hver af de fem regioner. Her kan du møde Claus Pedersen, der er erhvervskonsulent i Danske Fysioterapeuter og som tidligere har undervist på kurser om erhvervsudvikling gennem Danske Fodterapeuter.

’Jeg er meget tilfreds med, at vi så hurtigt har kunnet rykke på noget af det, som medlemmerne har givet udtryk for i medlemsundersøgelsen. Det er jo lige præcis et af de formål, undersøgelsen skal opfylde, da det giver os en chance for at høre medlemmernes stemme som gruppe, siger Tina Christensen.

Fælles workshop
Danske Fodterapeuter og Danske Fysioterapeuter har tidligere delt udviklingstanker på fagenes vegne. Det skete på en workshop i 2017, hvor mange ideer kom på banen. Du kan læse artiklen her.

Medlemsmøderne giver dig i år tips til at udvikle din forretning.
Medlemsmøderne giver dig i år tips til at udvikle din forretning.

Om medlemsundersøgelsen 
41 procent af medlemmerne svarer i medlemsundersøgelsen, at de ønsker mere rådgivning i erhvervsudvikling. 45 procent ønsker informationsmøder om overenskomsten og kun få procent ønsker mere rådgivning i privat og offentlig ansættelse.
Medlemsundersøgelsen blev gennemført elektronisk blandt alle medlemmer af Danske Fodterapeuter i december 2018.
36 procent af medlemmerne deltog i undersøgelsen.