Honorarreguleringen 1. april er forsinket

Honorarerne for tilskudsydelserne reguleres hvert år pr. 1. april og 1. oktober. På grund af konflikten på det offentlige område er honorarreguleringen 1.april desværre forsinket. Dette skyldes, at der pga. sammenbruddet ikke foreligger en særlig reguleringsprocent.
 
Derfor udsættes honorarreguleringen til, at der foreligger en ny reguleringsprocent for det regionale område. Når der foreligger en ny reguleringsprocent, vil honorarerne selvfølgelig blive reguleret med tilbagevirkende kraft fra d. 1. april.

 

Hvad siger overenskomsten?

Jf. overenskomstens §32, Stk. 2 reguleres honorarerne for tilskudsydelser pr. 1.april og 1.oktober ud fra følgende model:

 

Omkostningsandelen af honorarerne reguleres

  • pr. 1. april med 34 % af den procentvise stigning, der har været i nettoprisindekset fra juli året før til januar samme år og
  • pr. 1. oktober med 34 % af den procentvise stigning der har været i nettoprisindekset fra januar til juli samme år.

 

Nettoandelen af honorarerne reguleres

  • pr. 1. april med 66 % af den procentvise stigning, der har været i den særlige reguleringsprocent for regioner fra oktober året før til april samme år og
  • pr. 1. oktober med 66 % af den procentvise stigning der har været i den særlige reguleringsprocent for regioner fra april til oktober samme år.
På grund af konflikten på det offentlige område er honorarreguleringen 1.april desværre forsinket.
På grund af konflikten på det offentlige område er honorarreguleringen 1.april desværre forsinket.

Hvad er reguleringsordningen?

Reguleringsordningen er en mekanisme, som fagforeningerne og arbejdsgiverne har aftalt sammen.

Ordningen regulerer de offentlige lønstigninger, så deres lønudvikling på lang sigt følger den private.

Hvis den offentlige lønudvikling er lavere end den private, giver reguleringsordningen en lidt højere lønstigning og omvendt en lavere lønstigning, hvis den offentlige lønudvikling er højest.

Kilde: Dsr.dk