Det sundhedsfaglige tilsyn - der oprindeligt hed det risikobaserede tilsyn - finansieres ved, at alle behandlingssteder betaler et årligt gebyr. Og nu er det blevet tid til den årlige betaling. Derfor vil du på lige fod med alle de andre behandlingssteder, der er registrerede og omfattede af tilsynet, modtage en faktura i slutningen af maj.

Ordningen er bestemt i Sundhedsloven og størrelsen på gebyret afhænger af, hvilken kategori dit behandlingssted er registreret i, og hvilken omsætning du har. Du finder satserne for 2019-gebyret på www.stps.dk/gebyr.

Hvis der står forkerte oplysninger på din faktura, skal du opdatere oplysningerne via selvbetjeningsløsningen og efterfølgende tage kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed, hvis du ønsker en ny faktura. Find selvbetjeningsløsningen på www.stps.dk/registrering.

Du modtager fakturaen elektronisk til dit EAN-nummer, hvis du har opgivet sådan et, ellers blive den sendt til din virksomheds e-boks. Har dit behandlingssted ikke et CVR-nummer sendes fakturaen pr. mail.

Du kan læse mere om Styrelsen for Patientsikkerheds sundhedsfaglige tilsyn, registrering og gebyr på www.stps.dk/rbt.

Styrelsen kan kontaktes med spørgsmål på registrering@stps.dk eller på 72 28 67 00.

Undrer du dig over, hvorfor du skal betale gebyr nu, når du også har betalt ved årsskiftet? Så er det fordi gebyret er blevet opkrævet på forskellige tidspunkter. Først blev det opkrævet med tilbagevirkende kraft for 2017 og 2018, og fra 2019 skal du til at betale for det aktuelle år.

Har du været fodterapeut siden gebyret blev indført, er du blevet opkrævet tre gange; en gang for 2017, en gang for 2018 og nu for 2019. 
 
Hvis du er i tvivl, om du er blevet opkrævet korrekt, kan du ringe til Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det sundhedsfaglige tilsyn har fået nyt navn. Oprindeligt bar det titlen det risikobaserede tilsyn.
Det sundhedsfaglige tilsyn har fået nyt navn. Oprindeligt bar det titlen det risikobaserede tilsyn.