Af Tina Rønhøj, kommunikationskonsulent

Medlemsmøderne plejer at være et trækplaster - og i år er ingen undtagelse. Derfor har mange medlemmer sat kryds i kalenderen i de næste par uger for at høre nyt fra foreningen og catche op med kolleger. Coronavirussens indmarch i Danmark sætter imidlertid nu en kæp i hjulet for de planer, idet Danske Fodterapeuters bestyrelse har besluttet at aflyse alle foreningsmøder – i første omgang til efter påske. De vil ikke vil samle et stort antal medlemmer, som smitterisikoen for COVID-19 er lige nu. Aflysningen gælder både medlems- og kollegamøder, og medlemsmøderne erstattes af ét virtuelt medlemsmøde den 23. marts.

 

Alvorlig situation

Tina Christensen, formand for Danske Fodterapeuter, forklarer, hvorfor bestyrelsen har valgt at aflyse møderne. Og hvorfor det sker på trods af, at deltagerantallet ikke når op i nærheden af de 1000 deltagere, som Sundhedsstyrelsen har angivet som maksgrænse.

’Vi er en del af sundhedsvæsenet og en faggruppe, som er i nærkontakt med rigtig mange mennesker hver dag, hvoraf mange er kronisk syge og ældre. Og da de er i risiko for at blive alvorligt syge, hvis de bliver smittede med coronavirus, er vi nødt til at tage situationen meget alvorligt. Derfor hviler der et særligt tungt ansvar på vores skuldre, som vi er nødt til at løfte ved at være ekstra forsigtige’, siger hun.

 

Menneskeliv på spil

Hun fortæller, at det også har gjort indtryk på hende, at hospitalssektoren risikerer at blive overbelastet, hvis ikke alle bidrager til at forebygge coronavirussen i at sprede sig. Og at der er menneskeliv på spil, hvis der ikke er personale og udstyr nok til at behandle dem, der bliver hårdt ramt af COVID-19.

’Vi er selvfølgelig ærgerlige over at måtte aflyse medlemsmøderne, fordi det er en god lejlighed til at have en tæt dialog med medlemmerne i deres egne regioner. Jeg er dog glad for, at vi stadig kan fortælle om, hvad der sker i forening i et virtuelt møde. Jeg er også ked af, at kollegamøder skal aflyses, fordi jeg ved, at de frivillige lægger mange kræfter i at arrangere og planlægge dem. Derfor håber jeg, at flere af møderne kan udskydes til det tidspunkt, hvor coronavirussen er klinget af’, siger hun.

 

Mange aflyser møder

Danske Fodterapeuter er ikke de eneste, der aflyser møder. Mange møder med sundhedspersoner i det offentlige bliver også aflyst, lige så vel som andre sundhedsorganisationer også aflyser deres medlemsarrangementer i øjeblikket.

’Vi er nødt til at erkende, at vi går en anderledes og svær tid i møde og derfor er vi alle sammen nødt til at tage et ansvar. Og det indebærer lige nu, at vi må undvære noget af det, som vi normalt tager for givet. Derfor vil jeg da også opfordre alle medlemmer til at overveje, hvilke andre arrangementer de deltager i, hvor der er mange fodterapeuter eller sundhedspersoner samlet’, siger hun og tilføjer, at det naturligvis også spiller ind i overvejelserne, at det kan have økonomiske konsekvenser for en klinik, hvis man er nødt til at være i karantæne i 14 dage.

11. marts 2020 kl. 10.58

Medlemsmøderne 2020 erstattes af ét virtuelt møde.
Medlemsmøderne 2020 erstattes af ét virtuelt møde.

Virtuelt medlemsmøde

Danske Fodterapeuter holder ét virtuelt medlemsmøde
mandag den 23. marts kl. 17-19, hvor du kan se med og stille spørgsmål undervejs.
Mødet vil også blive optaget, så du kan se det på et andet tidspunkt, hvis det passer dig bedre.

Hvis du vil med til det virtuelle møde, vil du inden mødet få en guide og et link, som du skal klikke på for at deltage.

Du behøver ikke at tilmelde dig – blot holde øje med foreningens kommunikation, hvor du vil kunne få mere at vide.  

Hvad aflyses

  • Alle fysiske medlemsmøder aflyses
  • Alle møder i frivilliggrupperne

I første omgang til efter påske