Af Tina Rønhøj, kommunikationskonsulent, og Jesper Farbøl, juridisk konsulent

Virksomhedsguiden.dk er nu opdateret med de forbedringer til hjælpepakker, som Folketingets partier har indgået en aftale om den 18. april 2020.

 

Halveret krav om faste udgifter

De forbedringer, der har størst indflydelse på dine muligheder for støtte under coronakrisen, er, at kravet om faste udgifter over tre måneder er halveret til 12.500 kroner. Den anden store forbedring er, at perioden for at søge støtte er udvidet med knap en måned til den 8. juli 2020. 

En anden mindre forbedring er, at den omsætningsnedgang, du minimum skal have for at få kompensation for faste udgifter, er sat ned fra 40 til 35 procent. Det betyder, at trinet 40 - 60 % er ændret til 35 - 60 % i omsætningsnedgang, og det giver fortsat ret til kompensation af 25 % af de faste udgifter. De andre trin ændres ikke.

 

90 procent af omsætningstab

Har du haft en lav omsætning i den periode, du skal beregne dit omsætningstab ud fra, er det interessant for dig, at kompensationsgraden er nu hævet fra 75 procent til 90 procent. Der er dog ikke ændret ved, at maksimum for kompensation fortsat er 23.000 kroner pr. måned.

 

Søg i to omgange

I forbindelse med at perioden for hjælpepakkerne er blevet udvidet til at gælde til den 8. juli, skal du søge to gange. Der bliver formentlig åbnet op for anden omgang af ansøgninger midt i maj måned. 

Danske Fodterapeuter afventer dog mere information om sammenhængen mellem de to ansøgninger, da den kompensationsprocent, du kan modtage, afhænger af hvor stor omsætningsnedgang, du har haft. Det kan enten betyde, at der vil være en forskellig kompensationsgrad for de to perioder, hvis din omsætning er steget efter at din klinik gradvist er genåbnet efter den 20. april. Men det kan måske også betyde, at det ikke kan betale sig at søge for den sidste måned, hvis omsætningsnedgangen skal beregnes samlet for begge perioder. Det vil din revisor også kunne vejlede dig om.

 

Hjælpepakkerne har endnu engang fået et nøk opad, så de dækker endnu flere klinikker.
Hjælpepakkerne har endnu engang fået et nøk opad, så de dækker endnu flere klinikker.