Af Tina Rønhøj

Indberetninger om alvorlige tilfælde af blodpropper hos personer, der er blevet vaccineret med AstraZeneca-vaccinen har fået Sundhedsstyrelsen til sætte vaccinationerne på pause med øjeblikkelig virkning. Det sker ud fra et forsigtighedsprincip.

"Vi er midt i den største og vigtigste vaccinationsudrulning i Danmarkshistorien. Og lige nu har vi brug for alle de vacciner, vi kan få. Det er derfor ikke nogen let beslutning at sætte én af vaccinerne på pause. Men netop fordi vi vaccinerer så mange, så er vi også nødt til at reagere med rettidig omhu, når der er viden om mulige alvorlige bivirkninger. Det er vi nødt til at få afklaret, før vi kan fortsætte med at bruge vaccinen fra AstraZeneca,” udtaler Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen.

I praksis betyder det, at alle tider til vaccinationer aflyses de næste 14 dage, og du vil senere skulle bestille en ny tid på vacciner.dk. Aflysningen gælder både 1. og 2. vaccination.

”Vi er nået rigtigt langt med at vaccinere frontpersonalet i gruppe 4, men vi er ikke i mål. Jeg er meget ked af, at vi nu bliver nødt til at sige til det personale, der allerede har fået første stik, eller som allerede er booket eller inviteret til første stik, at de desværre må vente til senere på foråret eller forsommeren, før de kan blive færdigvaccinerede”, siger han.

Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen forventer at kunne foretage en ny vurdering af situationen i uge 12, der løber fra den 22. marts 2021.

Læs nyheden fra Sundhedsstyrelsen

11. marts 2021

Mistanke om blodpropper har fået Sundhedsstyrelsen til at aflyse alle tider til vaccinationer af frontpersonale, indtil de har en afklaring. Foto: IstockPhoto
Mistanke om blodpropper har fået Sundhedsstyrelsen til at aflyse alle tider til vaccinationer af frontpersonale, indtil de har en afklaring. Foto: IstockPhoto