Af Tina Rønhøj/kommunikationskonsulent

Har du brug for at blive testet for covid-19, kan du få adgang til fast track som sundhedsperson. Du skal søge om det på forhånd, inden du dukker op i et testcenter.

Informationen finder du på regionernes hjemmesider, hvor du kan læse, hvordan du bærer dig ad i din region. I nogle regioner skal du udfylde en blanket, i andre sende en mail. Når du skriver til regionen i denne forbindelse, skal du betragte dig som arbejdsgiver, når du er selvstændigt erhvervsdrivende. Find links til regionerne i boksen til højre.

I Region Hovedstaden er det kun muligt at få adgang til fasttrack, hvis du har symptomer. Er du nær kontakt, skal du som udgangspunkt bestille tid som alle andre borgere. Dog kan du få en lyntest i Parken via fast track, hvis du medbringer dokumentation for din profession. 

Du er nær kontakt, hvis du:

  • bor sammen med en, der er smittet med covid-19.
  • har haft direkte fysisk kontakt med en smittet.
  • har stået ansigt til ansigt med en smittet inden for 1 meter i mere end 15 minutter.
  • har fået smittefarlige sekreter på dig fra en smittet person.
  • har behandlet en patient med covid-19 og ikke har være brugt værnemidler korrekt.

Når du er på arbejde, bliver du som udgangspunkt kun betragtet som nær kontakt, hvis du og patienten ikke har brugt korrekte værnemidler. Det er imidlertid Styrelsen for Patientsikkerhed, der ud fra de konkrete omstændigheder vurderer, om du er nærkontakt eller ej. Derfor skal du kontakte hotlinen for sundhedsprofessionelle.

Læs ofte stillede spørgsmål om corona

Opdateret 18. december 2020

Som sundhedsperson har du mulighed for at gå uden om de lange testkøer ved at søge om fasttrack i din region. Foto: IstockPhoto
Som sundhedsperson har du mulighed for at gå uden om de lange testkøer ved at søge om fasttrack i din region. Foto: IstockPhoto

Regionernes information om test af sundhedspersoner

Hvad skal du gøre, hvis du er nær kontakt?
1. Gå i selvisolation
2. Vær særligt opmærksom på hygiejne og rengøring
3. Sørg for at blive testet to gange

Læs mere her