Ændrede regler for registrering og gebyrer af nogle typer behandlingssteder

Styrelsen for Patientsikkerhed har i den forløbende uge udsendt et brev til alle der er registrerede som behandlere i Behandlingsstedsregistret.

I brevet oplistes en række ændringer, der kan betyde, at et behandlingssted ikke længere skal være registret eller betale gebyret.

De nye regler vil dog ikke gøre den store forskel for langt de fleste medlemmer af Danske Fodterapeuter.

 

Her er de områder, hvor sekretariatet vurderer, at ændringerne kan gøre en forskel:

Hvis du udelukkende er mobil fodterapeut - uden en klinik - skal det registreres i registret.
Det gør du ved at logge ind i Behandlingsstedsregistret og opdatere dine oplysninger. Her der det vigtigt, at du markerer, at der ikke foregår behandling på nogle af de registrerede adresser. Du skal dog stadig betale gebyr.

Frivillig ulønnet virksomhed skal ikke registreres.
Arbejder du en gang i mellem ulønnet for f.eks. en sportsforening, spejdere eller humanitære foreninger, skal det ikke registreres i Behandlingsstedsregistret, og der skal ikke betales gebyr.

Du skal dog være opmærksom på, at foregår dit ulønnede arbejde på en større festival eller ved et arrangement med flere end 1.000 deltagere, skal det registreres, men der skal ikke betales gebyr.

Klinik med lav omsætning skal ikke registreres.
Har du en klinik med en omsætning på under 25.000 kr./år, skal den ikke registreres eller betale gebyr. Er omsætningen mellem 25.001 kr. og 50.000 kr./år skal behandlingsstedet registreres, men kun betale halvdelen af gebyret.

Har du modtaget en faktura, selvom din klinik er undtaget efter de nye regler, skal du kontakte Styrelsen for Patientsikkerhed på registrering@sst.dk

Ændrede regler for registrering og gebyrer af nogle typer behandlingssteder
Ændrede regler for registrering og gebyrer af nogle typer behandlingssteder

Hvor skal jeg registrere?

Styrelsen for Patientsikkerhed har lanceret en digital løsning, der gør det nemmere for dig, at vedligeholde og opdatere data om dit/dine behandlingssteder.

Klik hér for at gå til registreringssiden