Af Tina Rønhøj, kommunikationsmedarbejder

Ordknap kan man ikke kalde Daniel Madsen, der normalt har en strøm af ord, der står i kø for at flyde ud ad munden på ham. Men da han blev udnævnt til årets fodterapeut på generalforsamlingen, var de eneste ord forsamlingen fik; ’Det bliver det korteste, jeg siger i dag. Tusind tak’. Og det var der flere årsager til.

Paf og overrasket
Inden generalforsamlingen havde Tina Christensen, formand for Danske Fodterapeuter, ringet til ham og fortalt ham om prisen, hvilket han slet ikke havde set komme.

’Jeg blev lidt paf og megaoverrasket, da Tina ringede. Efterfølgende følte jeg mig beæret. Jeg bruger jo rigtig meget tid på mit arbejde og har lavet meget for foreningen, men har ikke tænkt på det som noget særligt’, siger Daniel Madsen.

I telefonen fik han kun besked, om at han ville blive overrakt prisen, men ikke hvorfor valget var faldet på ham. Det hørte han først sammen med alle de andre medlemmer i den fyldte sal på generalforsamlingen i Nyborg.  Se video, hvor Daniel Madsen bliver udnævnt til årets fodterapeut.

Fornemme ord
’Jeg blev overrasket over ordene, da jeg synes, at det er meget svært at blive evalueret af andre og mærkeligt at se sig selv på den måde. Jeg føler ikke, at jeg gør noget særligt. Men jeg blev rigtig glad og tænkte hold da op, det er fornemme ord. Og hvor er det bare enormt sødt af hende, der har indstillet mig. Men da jeg skulle på talerstolen, havde jeg svært ved at formulere mig, da jeg jo ikke vidste, om den opfattelse blev delt af andre’.

’En ting, der dog virkelig slog mig er beskrivelsen af min retfærdighedssans; lige da det blev sagt, kunne jeg godt se det. Jeg har før arbejdet i den offentlige sektor og gør det jo på en måde stadig. Og jeg følte i den offentlige sektor en forpligtelse til at forvalte den magt, jeg havde, på en ordentlig måde. Derfor bliver jeg enormt indigneret, hvis der ikke er styr på tingene’, siger Daniel Madsen, der i de situationer kan mærke, at han har svært ved at slippe sin tidligere lederrolle i det offentlige.  

Overvældet og megaglad
I pausen, efter prisoverrækkelsen, fandt Daniel Madsen dog ud af, at mange andre medlemmer var enige i, at han var den rette modtager af årets fodterapeut.

’Jeg blev meget overvældet på alle tænkelige måder. Der var en masse, der kom over til mig og sagde tillykke. Der var en, der sagde, at det var velfortjent og en anden sagde, at det er godt, at jeg kan formulere det, som de andre tænker. Det blev jeg megaglad over’.

Bruger det til markedsføring
Da Daniel Madsen vendte hjem efter generalforsamling og årsmøde, havde hans bedre halvdel forberedt en pressemeddelelse, som de kunne sende ud søndag. Det har resulteret i en notits i Amagers lokalaviser, som Daniel Madsen har lagt på sin hjemmeside og facebookside.

’Jeg synes, at jeg vil bruge min nye titel til at markedsføre min klinik, hvilket har givet masser af positive kommentarer og mails fra patienter. Og dem er jeg er rigtig glad for. Mit job er jo ikke bare et arbejde, jeg ånder og lever for det. Det gælder hele vejen rundt, og starter allerede, når jeg tager imod patienter og fortsætter, indtil de har forladt klinikken’.

Daniel Madsen har også allerede hængt sit diplom op på væggen i klinikken, der ligger i Ørestad, lige ved metrostationen Bella Center. Ved siden af det nye diplom, hænger hans eksamensbevis fra Fodterapeutskolen med lutter 12-taller.

’Jeg føler, at prisen er en anerkendelse af det, jeg laver, og jeg vil bruge den til at blive ved med at udbrede, at fodterapeuter er dygtige. For fagets skyld. Jeg bliver fx virkelig indigneret, når jeg hører, at det kun er bandagister, der laver rigtige indlæg’.

Middag eller rejse
Tilbage står spørgsmålet om, hvad han vil bruge de 5.000 kroner på, som følger i slipstrømmen af kåringen til årets fodterapeut.
’Som udgangspunkt synes jeg, at æren er tilstrækkeligt og jeg blev megaoverrasket, da jeg hørte, at der fulgte 5.000 kroner med. Jeg har derfor endnu ikke spekuleret over, hvad jeg vil bruge pengene til. Jeg udvikler mig i forvejen hele tiden og investerer ofte i klinikken, så jeg har ikke et behov for at bruge penge på det. Så jeg ender nok med at bruge dem på en god middag eller et bidrag til en rejse.

Daniel Madsen på generalforsamlingen, hvor Tina Christensen, formand, overrækker ham prisen som Årets fodterapeut 2017.
Daniel Madsen på generalforsamlingen, hvor Tina Christensen, formand, overrækker ham prisen som Årets fodterapeut 2017.

Om Daniel Madsen
44 år. Uddannet fodterapeut i 2011.
Indehaver af Ørestad Klinik for Fodterapi.
En del af censorkorpset på Fodterapeutskolen i København.
Har deltaget i udarbejdelse af standarder i forbindelse med akkrediteringen til klinik for fodterapi.
Er også uddannet social- og sundhedsassistent og lægeeksamineret massør.

Om prisen årets fodterapeut
Årets fodterapeut udnævnes hvert andet år på generalforsamlingen.
Medlemmerne opfordres til at sende indstillinger til bestyrelsen, som efterfølgende drøfter kandidaterne og vælger den, de finder mest egnet. Kandidaten får direkte besked inden generalforsamlingen og valget bliver offentliggjort til resten af medlemmerne på dagen.
Årets fodterapeut modtager et diplom, en buket blomster og 5.000 kroner kontant.
Tidligere modtagere af årets fodterapeut er Charlotte Midtgaard i 2015 og Anne Rasmussen i 2014.