’Årets Fod 2018’ går til Steno Diabetes Center Copenhagen

Steno Diabetes Center Copenhagen modtager ’Årets Fod 2018’ for at stå i spidsen for at implementere en model, der hvert år redder mange diabetesfødder og for at have set værdien i at have tværfaglige teams, hvor fodterapeuter er en obligatorisk faggruppe sammen med blandt andre diabeteslæger, ortopædkirurger og sygeplejersker. En model, der har sænket antallet af amputationer på Steno Diabetes Center Copenhagen med 80 procent, og som nu rulles ud i hele Region Hovedstaden, og som forventes at danne model for lignende tiltag i de øvrige fire regioner via de nye Steno Diabetes Centre.

Tina Christensen, formand for Danske Fodterapeuter siger: ’Steno Diabetes Center Copenhagen har med deres tværfaglige teams, akuttider, drop-in service og behandlingsmål inden for 24 timer, sat en ny standard for behandlingen af fodsår i Danmark. Centeret står som en inspirationskilde for de øvrige hospitaler, og har været medvirkende til, at f.eks. Bornholm nu også har fået en fodklinik på hospitalet’.

’Vi er utrolig stolte over at få denne anerkendelse af indsatsen fra vores team i Fodklinikken. Teamet har gjort noget ved dét, man hartalt om i mange år: nemlig at mindske risikoen for fodsår og amputation for personer med diabetes. Via deres indsats har vi undgået amputationer, og vi har dokumentation for, at en tværfaglig, systematisk og hurtig indsats virker. Vi vurderer at man på landsplan vil kunne spare op mod 400 ben-amputationer om året’, siger Allan Flyvbjerg, centerdirektør på Steno Diabetes Center Copenhagen.

 

Tidligere modtagere af prisen Årets Fod:

2017: Bodil Kornerup og Per Seerup Knudsen, Socialdemokratiet i Region Hovedstaden

2016: Mette Abildgaard, gruppeformand, Det Konservative Folkeparti

2015: Klaus Kirketerp, overlæge, Copenhagen Wound Healing Center

2014: Region Syddanmark

2013: Johnny Frøkjær, overlæge, Odense Universitetshospital

2012: Peter Lotinga, medlem af Slagelse Byråd

2011: Finn Bojsen-Møller, lektor, dr.med.

Steno Diabetes Center Copenhagen var meget glade og stolte over at få prisen 'Årets Fod'.
Steno Diabetes Center Copenhagen var meget glade og stolte over at få prisen 'Årets Fod'.

Årets Fod uddeles hvert år af Danske Fodterapeuter.

Kriterierne for at modtage Årets Fod er:

Modtageren kan være en person eller en organisation. Modtageren af Årets Fod skal i løbet af året, eller gennem en længere årrække, have sat fokus på foden eller fødder som emne. Det kunne f.eks. være gennem sit erhverv som udøver, eller som fortaler for emner der har indflydelse på fødder eller fodsundhed.


Modtageren af Årets Fod får et unikt kunstværk skabt af glaspusteren Nanna Backhaus Brown fra Glassmedjen i Hundested.
Modtageren af Årets Fod får et unikt kunstværk skabt af glaspusteren Nanna Backhaus Brown fra Glassmedjen i Hundested.