Fodterapeutuddannelsen

Fodterapeutuddannelsen er en sundhedsfaglig uddannelse, der fører til autorisation og virke i sundhedsvæsenet

Fodterapeutuddannelsen er offentlig, SU-berettiget og kan tages på to offentlige uddannelsesinstitutioner i Danmark.  Når du uddanner dig til fodterapeut, får du en autorisation på lige fod med andre sundhedsfaglige grupper såsom fysioterapeuter og praktiserende læger.

Autorisationen er det, der knytter fodterapeuter til sundhedsvæsenet og sikrer, at patienter bliver behandlet inden for patientsikre rammer, hvor der er kontrol med journalføring, hygiejne, behandling, tavshedspligt og så videre.

Fodterapeuter har både den uddannelsesmæssige baggrund og autorisation til at få lov til at arbejde med patienter med en henvisning fra lægen. Det drejer sig om specialerne; diabetes, svær ledde- og psoriasisgigt, nedgroede negle (bøjlebehandling) og arvæv efter strålebehandling mod fodvorter. I en region behandler fodterapeuter også henviste patienter med fodvorter.

50 procent af dem, der tager fodterapeutuddannelsen, har en anden sundhedsfaglig baggrund. Fodterapeutuddannelsen betegnes derfor som en sporskifteuddannelsen, fordi den ofte søges af mennesker, der gerne vil skifte uddannelsesspor. Helt unge søger også ind på fodterapeutuddannelsen.

De to fodterapeutskoler ligger i København på Roskilde Tekniske Skole og i Randers i regi af Tradium, som du finder links til i højre menu på denne side. Du kan læse om uddannelsen og jobbet som fodterapeut via disse links til Uddannelsesguiden.dk.

 

 

Sidebar
Sidebar