Under Fag & Faglighed finder du en række emner beskrevet, som kan hjælpe dig i dit virke som fodterapeut. Er du studerende, kan du også finde nyttige emner og gode råd.
Uddannelsen til fodterapeut kan ske på en af landets to fodterapeutskoler i henholdsvis Randers og København. Uddannelsen er SU-berettiget. Få at virke som statsautoriseret fodterapeut skal man søge om autorisation hos Sundhedsstyrelsen. Danske Fodterapeuter tilbyder en række kurser til foreningens medlemmer, hvor det er muligt at søge om tilskud til.
Hvordan udfører jeg en korrekt fodstatus? Hvad betyder risikostratificering og hvordan får jeg kalibreret mit biothesiometer? Spørgsmålene kan være mange, når man skal drive en klinik for fodterapi. Vi giver dig en hurtig og nem indførsel i emnerne.
Danske Fodterapeuter har udarbejdet en række best practice på områder som fx indlæg, diabetes, fodvorter og ortonyxi. Dem har vi samlet her.
Etik. Ordet er så abstrakt, at nogle allerede står af, når de hører om det. Men det er faktisk ret jordnært, når det kommer til stykket. For det handler grundlæggende om det gode, og hvordan vi gør det godt. Derfor har Danske Fodterapeuter udarbejdet et sæt etiske retningslinjer for, hvor dan man interagerer hinanden imellem.